Teamfoto VERTEC TECHNIEK
Werkzaam in Hengelo, hoofdvestiging Harderwijk

Een professional inschakelen voor krachtstroom aanleggen

Redactie hengelo-elektricien.nl, 15 maart 2024
Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van VERTEC TECHNIEK een dagelijkse klus.

Heeft u altijd al willen genieten van een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u behoefte aan een oplaadoplossing voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een rustgevende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Indien u uw apparaten wilt benutten, moet u krachtstroom laten aanleggen. Bij het aanleggen van krachtstroom dient u zorgvuldig te werk te gaan en goed geïnformeerd te zijn. Voor een succesvolle installatie van krachtstroom is het altijd slim om een vakman in te schakelen.

Welke apparaten maken gebruik van krachtstroom?

Om apparaten te laten werken die extra vermogen vereisen, is krachtstroom van 380 volt vereist. Apparaten zoals warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's maken gebruik van krachtstroom. Als je krachtstroom gebruikt, heb je een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat nodig, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt.

Waarom uw woning krachtstroom nodig heeft

Als een vakman krachtstroom in uw huis installeert, zal hij verschillende procedures doorlopen. Een monteur plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om te garanderen dat de 3-fasen hoofdschakelaar naar behoren functioneert, is het essentieel dat de netbeheerder de aansluiting verzwaart. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn.

Indien u een laadpaal wilt gebruiken, moet de kabel meestal naar buiten gebracht worden. Een veelgebruikte methode om de kabel te beschermen, is door middel van een ijzeren omhulsel, wat de prijs wat doet stijgen. Het is van belang om op te merken dat niet alle apparaten krachtstroom nodig hebben, afhankelijk van de vereisten van uw apparatuur.

Wilt u een aanvraag indienen?

Bij het inschakelen van een expert om krachtstroom aan te leggen, is het verstandig om de volgende checklist te volgen. Welke apparatuur in uw huis vereist krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat installeren?Hoe ziet uw metersituatie eruit? In welk bouwjaar is uw woning gerealiseerd?

Bij het aanleggen van krachtstroom is het noodzakelijk om een deskundige elektricien in te schakelen. Voor een succesvolle installatie is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige professional. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0314 212 508 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over VERTEC TECHNIEK

VERTEC TECHNIEK is uw betrouwbare partner voor al uw elektrische behoeften. Onze expertise leidt altijd tot een professioneel eindresultaat, iets waar we trots op zijn. Of uw project nu omvat: een complete elektrotechnische installatie, verlichtingsoplossingen of zelfs een enkele wandcontactdoos, bij VERTEC TECHNIEK vinden we altijd de perfecte oplossing voor uw elektrische uitdagingen. Onze oplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals nieuwbouw, renovatie, inspecties en we bieden tevens persoonlijk advies op maat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die we voor u kunnen creëren? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar!