Teamfoto Aannemersbedrijf GLD
Werkzaam in Hengelo, hoofdvestiging 's-Heerenberg

Groepenkast installeren Hengelo

Het plaatsen of vernieuwen van een groepenkast in Hengelo is een taak die u met een gerust hart aan Aannemersbedrijf GLD kunt overlaten. Onze bekwame monteurs bieden volledige ondersteuning bij het selecteren, aankopen en installeren van een nieuwe groepenkast. Ook helpen wij u met het bepalen van het juiste aantal stroomgroepen en de eventuele behoefte aan krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Hengelo? Aarzel niet om een van onze medewerkers te contacteren om de beschikbare mogelijkheden te bekijken. Bel ons op 0314 212 508 of maak gebruik van het contactformulier op onze website.

Wilt u uw groepenkast uitbreiden? In Hengelo helpt Aannemersbedrijf GLD u graag verder!
Aannemersbedrijf GLD kan u helpen met uw groepenkast in Hengelo

Soorten groepenkasten

In de wereld van elektriciteit zijn er meestal twee soorten groepenkasten te vinden. De standaard eenfase groepenkast tegen de complexe driefase groepenkast. Wat is precies het onderscheid tussen deze groepenkasten en welke is het meest geschikt voor u?

Het is aannemelijk dat u bekend bent met 1-fase en 3-fase stroom. Doorgaans is het standaard 1-fase stroom adequaat voor het gebruik van alledaagse apparaten in huis. Krachtstroom, vereist voor inductie kookplaten, laadpalen en andere apparaten met hoog stroomverbruik, wordt geleverd door het zwaardere 3-fase stroom.

Wanneer u van plan bent om grote energieleverende apparaten in huis te halen, is de 3-fase groepenkast de meest geschikte optie. Mocht dit niet op uw verlanglijstje staan, is een 1-fase aansluiting meestal voldoende en tevens goedkoper. Onze monteurs zijn er om u te begeleiden met advies op maat, gebaseerd op hun kennis en ervaring.

Oude stoppenkast vervangen Hengelo

Het kan gebeuren dat u in een oud huis nog een traditionele stoppenkast tegenkomt. In Hengelo vallen stoppenkasten op door de grote ronde stoppen, in tegenstelling tot moderne groepenkasten met schakelaars. Wanneer er een stop doorslaat, moet die vervangen worden om de stroomgroep opnieuw te kunnen gebruiken.

In het geval u nog een verouderde stoppenkast in uw woning heeft, wordt doorgaans aangeraden om over te stappen naar een groepenkast. Het risico op brand is over het algemeen kleiner bij groepenkasten dan bij stoppenkasten. Als de stoppenkast ouder wordt, kan het risico op vervelende situaties toenemen.

Zou u uw stoppenkast in Hengelo willen laten vervangen door een eigentijdse groepenkast? Bespreek dan gerust de mogelijkheden en kosten met Aannemersbedrijf GLD! Neem gerust contact op door te bellen naar 0314 212 508 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Hengelo

Ook als u al een groepenkast in huis heeft, kan het soms nodig zijn om deze te vervangen. Met alle innovaties neemt de belasting van ons huiselijk stroomnetwerk snel toe. Het is van groot belang dat de groepenkast, welke het centrale punt van de elektra in uw woning vormt, meegaat met deze vooruitgang.

Het is noodzakelijk om een groepenkast in Hengelo te vervangen in drie specifieke omstandigheden. Bij het moderniseren van uw oude woning, met zonnepanelen bijvoorbeeld, of als u van plan bent om de groepenkast fors uit te breiden. Maar ook als uw elektra wordt aangepast en uw groepenkast niet meer voldoet aan de nieuwste voorschriften.

Bij Aannemersbedrijf GLD helpen we u graag met het plaatsen en vervangen van groepenkasten in Hengelo. Onze experts zijn er om u te begeleiden bij het inschatten van de behoefte, het selecteren van de juiste groepenkast en het vakkundig installeren van de groepenkast. Onze ervaren vakmensen, met toewijding aan hun vak, staan tot uw beschikking om te helpen.

Merken van groepenkasten

Er zijn een hoop verschillende groepenkasten van verschillende merken op de markt. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht voldoen aan strenge regelgeving, wordt door elke elektricien aangeraden om te kiezen voor een A-merk. Groepenkasten van A-merken kosten misschien iets meer, maar staan garant voor betrouwbare werking en de grootste veiligheid.

Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider zijn veelgebruikte merken voor groepenkasten in Nederland. Bij Aannemersbedrijf GLD zijn onze elektromonteurs bekend met het groepenkast assortiment in Nederland en kunnen u uitstekend adviseren over de beste optie. Daarbij kunt u vertrouwen op professionele installatie en directe hulp bij complicaties.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de verschillen als het gaat om een stoppenkast en een groepenkast?

Bij een stoppenkast horen grote ronde knoppen die na kortsluiting of overbelasting vernieuwd moeten worden. Een groepenkast bevat daarentegen schakelaars die u aan en uit kunt schakelen, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Wat maakt een meterkast anders dan een groepenkast?

De meterkast is de ruimte waar gas-, water- en elektriciteitsaansluitingen de woning binnenkomen. De groepenkast is meestal geplaatst in de meterkast.

Voor wie is het mogelijk om veranderingen in de meterkast aan te brengen?

Als de meterkast niet is verzegeld, bent u vrij om aanpassingen te maken. Een monteur met 'zegelrecht' is gemachtigd om veranderingen aan te brengen in verzegelde zaken.

Is het aan te raden om zelf aan de groepenkast te werken?

Het is gevaarlijk om zelfstandig aan de groepenkast te sleutelen. Werken met stroom zonder de benodigde kennis en ervaring kan enorm gevaarlijk zijn.


Aannemersbedrijf GLD staat voor u klaar in Hengelo
Over ons

Problemen met je dak? Aannemersbedrijf GLD biedt meer dan 15 jaar ervaring in reparatie, isolatie en onderhoud. Vertrouw op eerlijk advies en professioneel vakmanschap voor het comfort en behoud van je dak.Een... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0314 212 508

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over Aannemersbedrijf GLD

Problemen met je dak? Aannemersbedrijf GLD biedt meer dan 15 jaar ervaring in reparatie, isolatie en onderhoud. Vertrouw op eerlijk advies en professioneel vakmanschap voor het comfort en behoud van je dak.


Een goed en betrouwbaar dak is essentieel voor comfort en gemoedsrust. Wanneer er problemen ontstaan, is het belangrijk om snel en doeltreffend te handelen om verdere schade te voorkomen. Gelukkig staat Aannemersbedrijf GLD klaar om je te helpen met meer dan 15 jaar ervaring in dakwerkzaamheden. Met hun nadruk op eerlijk advies en klantgerichte aanpak, kun je erop vertrouwen dat je dak in goede handen is. Of het nu gaat om reparaties, isolatie of onderhoud, bij Aannemersbedrijf GLD ben je aan het juiste adres!


Waarom kiezen voor Aannemersbedrijf GLD:
Ervaring en Expertise: Met meer dan 15 jaar ervaring beschikt Aannemersbedrijf GLD over de kennis en vaardigheden om jouw dakwerkzaamheden professioneel uit te voeren.
Eerlijk Advies: Bij Aannemersbedrijf GLD krijg je eerlijk advies op maat. Ze luisteren naar jouw wensen en situatie en zorgen ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent.
Allround Service: Of het nu gaat om een kleine reparatie, dakisolatie of regelmatig onderhoud, Aannemersbedrijf GLD staat voor je klaar met een uitgebreid scala aan diensten.
Betrouwbaarheid: Dankzij hun betrouwbare aanpak kun je vertrouwen op duurzame oplossingen en hoogwaardige materialen voor een langdurig resultaat.


Reviews van Aannemersbedrijf GLD

Door Marina van Laake
Op 8 april 2024
10

Snelle en adequate hulp bij mijn probleem met de Electra. Was voor mij geen spoedklus toch dezelfde avond nog opgelost. Heel fijn.

Door koert bos
Op 28 maart 2024
10

Vriendelijk en vakkundig personeel ben zeer tevreden over de gemaakte werkzaamheden

Door Lammerts
Op 12 december 2023
10

Bedankt voor de goede service alle lekkages zijn verholpen. Ook was prijstechnisch alles netjes in orde! Een aanrader !