Wat te doen bij een stroomstoring

Stel u bent net aan het koken en plotseling is er geen stroom meer. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling is er geen stroom meer. Wanneer u te maken krijgt met een stroomstoring, komt dat nooit gelegen en wilt u dit snel laten oplossen.

De stappen voor het uitvoeren van de stekkerproef

Als de stroom uitvalt, moet u als eerste de stekkerproef uitvoeren. Als u wilt nagaan of een apparaat of elektrische aansluiting defect is, kunt u eenvoudig de stekkerproef uitvoeren. Gemiddeld genomen duurt het zo'n 10 minuten om de stekkerproef uit te voeren, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal elektrische apparaten dat u gebruikt.

Indien u niet zeker bent van uw eigen vaardigheden, is het aan te raden om de hulp van een elektricien in te roepen. Let op: bij een defect apparaat kunnen de kosten van een elektricien hoog oplopen. Dit komt doordat de elektricien toch is langs geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Een praktische methode om defecte apparaten te vinden bij een stroomstoring

Controleer of alle groepen in de meterkast zijn uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen zijn verwijderd. Stap 2: Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten uit de gehele woning. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Stap 4: Plaats elke stekker één voor één weer in het stopcontact en zet ze ook één voor één weer aan. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Als het probleem zich niet voordoet met de apparaten, dan ligt de oorzaak bij de installatie. In dat geval kunt u het beste een erkende elektricien inschakelen om het probleem voor u te verhelpen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Snel een medewerker spreken? Bel 0314 212 508

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Duurzamer wonen wat kunt u doen
> Hoe kunt u overbelasting van de elektriciteit herkennen
> Een professional inschakelen voor krachtstroom aanleggen