Hoe kunt u overbelasting van de elektriciteit herkennen

De groepenkast kan maximaal 3. 600 Watt aan stroom leverenWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze vragen meer stroom dan toegestaan?In dat geval zullen de stoppen doorslaan als alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als de hoeveelheid gevraagde stroom hoger is dan het maximum vermogen, kan de groep overbelast raken. Als er één groot apparaat is dat te veel stroom nodig heeft, kan dit leiden tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast raakt, kunnen de draden en stekkers warm worden wat kan leiden tot brand.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Hierdoor bent u beschermd tegen overbelasting, wat zorgt voor een veilig gevoel. Door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen, verdeelt u de apparaten over meerdere groepen en voorkomt u overbelasting.

Kies voor veilig koken met een inductie kookplaat

Een energiebewuste keuze voor elektrisch koken is inductie. Hoewel deze kookplaat veel stroom vraagt, gaat er nauwelijks energie verloren tijdens het kokenproces. Daarentegen gaat er bij gas veel meer gas verloren in vergelijking met inductie.

Laat een gecertificeerde elektricien uw groepenkast aanpassen bij plaatsen van zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt laten plaatsen, kan het soms vereist zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Laat uw elektrisch systeem upgraden door een gecertificeerde elektricien

Indien u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?In dat geval is het verstandig om de groepenkast uit te breiden met hulp van een erkende elektricien. Waag deze klus niet zelf, want het werken met elektriciteit kan risico's met zich meebrengen.

Snel een medewerker spreken? Bel 0314 212 508

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Duurzamer wonen wat kunt u doen
> Een professional inschakelen voor krachtstroom aanleggen
> Wat te doen bij een stroomstoring